Minden újdonság a Cisco Webexről

Hírek, újdonságok, tippek és tanácsok a Cisco Webexről

Mondd, te kit választanál?
Webex Meeting vagy Event Center?

Igazából nem kit, hanem mit választanál, lévén a mostani bejegyzés témája az egyik leggyakoribb kérdés: mikor válasszam a Webex Meeting Centert, és mikor az Event Centert?

Én úgy szoktam a kettő közötti különbséget jellemezni, hogy a Meeting Center az a teljesen demokratikus jellegű virtuális megbeszélés, pont olyan mint amikor beülünk megbeszélésre a tárgyalóba, csak ez most Webexen zajlik. Tehát mindenki lát mindenkit, mindenkit magához ragadhatja a szót, mindenki felállhat a táblához rajzolni, mindenki vetíthet, szóval mindenki beleszólhat valahogy, a résztvevők egyenrangúak. Az egyetlen jogosultság ami van a szervezői jog, de a résztvevők egyenrangúak. Namármost, ha az én vállalatom éppen egy új termékről szeretne előadást tartani az ügyfeleknek, akkor jó ez nekem, hogy bárki bármikor beleszólhat? Esetleg beírja a chat ablakba, hogy ez nem is igaz, stb.? Erre jó az Event Center, ami ahogy a neve is mondja, események megtartására való. Az eseményeket meg kell szervezni, már itt jóval több attribútuma lehet egy Eventnek - attól függően, hogy mennyire nyitottan, vagy szigorú regisztrációhoz kötve szeretnénk. Aztán maga az esemény alatt többszintű jogosultságrendszer biztosítja a gördülékeny lebonyolítást. A szervező (Host) mellett megjelenik az előadó (Presenter), a segédelőadó (Panelist), opcionálisan a szavazás kordinátor (polling cordinator), és maga a résztvevő (attendee). Sokkal több eszköz áll rendelkezésünkre, mint a sima Meetings-nél, látjuk, hogy figyelnek-e résztvevők, ők is többféleképpen adhatnak visszajelzést, és ami a legfontosabb és legnépszerűbb, a chat elérhetősége szabályozható, de ott van mellette a moderált Q&A. A Q&A mindenkinek jó, mert csak azok a válaszok jelennek meg, amik tényleg hasznosak és érdekesek, és ezt utána a résztvevők is elmenthetik, illetve az előadók is felhasználhatják, hogy a jövőben ugyanezt a tartalmat még jobban prezentálják. 

Technikailag az Events és a Meetings azonos háttéren megy, tehát mindazokon a platformokon ahol megy az egyik ott a másik is fut, és a valódi hardveres videókonferencia eszközökkel is lehet az Eventekbe csatlakozni, hogy a laptopénál professzionálisabb audio és videó megjelenéssel tudjunk a résztvevőinkhez szólni. A résztvevők is csatlakozhatnak VoIP használatával, városi telefonszámon, és az Eventnél még audio broadcast is rendelkezésre áll.

Egy rövid összehasonlítás a kettőről:

ke_pernyo_foto_2020-07-27_12_09_46.png

Zárásként két referencia link:

Utószó: amúgy a biztonságos oktatás érdekében történt fejlesztéseknek köszönhetően ma már a Meeting Center is tud „szigorú” lenni, ún. Education Session type használatával biztosítható, hogy ne tudjon bárki némítást feloldani (hard mute), vagy ne tudjon bárki megosztani. Alapból azonban nem ez a Session Type van használatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://webex.blog.hu/api/trackback/id/tr7716079538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Minden újdonság a Cisco Webexről

Friss topikok

Címkék

airplay (1) appleairplay (1) apple airplay (1) babblelabs (1) background noise (3) background noise removal (3) blur (1) breakout session (2) breakout sessions (1) cisco (2) cisco webex (17) covid19 (1) custom layout (1) desk camera (1) elearning (1) exchange (1) facebook (1) gmail (1) google (1) grid view (1) háttérzaj (1) háttérzaj csökkentés (2) háttérzaj elnyomás (1) háttérzaj szűrés (4) hibrid rendezvény (1) hibrid tanterem (1) home office (4) hybridwork (3) hybrid esemény (1) ingyenes (1) interaktivitás (1) Interim Simultaneous Interpretation (1) Interpretation (1) layout (1) meeting (1) microsoft (2) microsoftteamsroom (1) miracast (1) msteams (2) ms teams (1) mtr (1) naptár (1) o365 (2) oktatás (2) outlook (1) polling (1) QandA (1) real time translation (1) roombarpro (1) scheduling (2) sharing (1) Simultaneous Interpretation (1) sli.do (1) slido (2) socio (1) stage view (1) stream (1) streaming (1) szervezés (1) tárgyaló (1) távmunka (6) távoktatás (2) translation (1) usb camera (1) videoconference (15) videokonferencia (13) videókonferencia (1) virtuális esemény (2) virtuális oktatás (2) virtual background (1) visszatérés az iskolába (1) webcast (1) webconference (12) webesemény (1) webex (18) webexdesk (1) webexroombar (1) webex desk (1) webex desk camera (1) webex events (5) webex meetings (12) Webex ONE (1) webex room bar (1) webinar (1) webkonferencia (12) webközvetítés (1) wireless sharing (1) work from home (6) world cloud (1) youtube (1) zoom (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása