Minden újdonság a Cisco Webexről

Hírek, újdonságok, tippek és tanácsok a Cisco Webexről

Zoom In Zoom Out
Custom layouts a Webex 41.4-ben

Ez a címe Ringo Starr új lemezének, de most igazából nem zenéről lesz szó. A pandémiás helyzet beálltával, aki addig még nem tette az is elkezdett webkonferenciázni, és hogy mindenkinek természetes legyen, hogy ott vannak a többiek, minden szoftver azt a nézetet mutatta, ahol minél többen látszanak, angolul ez a grid view. A valóságban ennek azonban semmi értelme nincs, hiszen általában csak egy ember beszél, de ő is ugyanolyan pici mint a többiek, minek nézni őket is? Ráadásul ahogy telik az idő már jönnek a tudományos kutatások is, hogy „teljesen természetellenes, hogy a videokonferenciákon hány tekintet szegeződik ránk.” – hát akkor minek használni így? Ezen segít most a Webex április újdonsága, egy tekerő – angolul slider – amivel szabadon választhatjuk meg egyszerre hány résztvevőt szeretnénk látni.

Ez az új csúszka úgy egyszerűsíti a layout kiválasztást, hogy közben további újdonságokat is kapunk. Megjelölhetjük ugyanis, hogy kik azok, akiket mindig látni szeretnénk, ez pl. tökéletes arra az esetre, ha mondjuk van egy előadó, és mellette egy jeltolmács, akkor mindkettőjüket kirakhatjuk nagyban – ők lesznek a színpadon – ezért ennek a nézetnek a neve angolul stage view.

webex_stage_view.png

A Webex megbeszélés szervezői a kiválasztott layoutot a résztvevőknek is leküldhetik, a Sync my Stage for Everyone beállítással, így biztosak lehetnek abban, hogy aki még nem járatos a rendszer használatában, ő is biztosan azokat lássa, akiket kell.

További részletek az áprilisi újdonságokról itt:
https://blog.webex.com/video-conferencing/whats-new-in-webex-april-2021/

A bejegyzés trackback címe:

https://webex.blog.hu/api/trackback/id/tr5016488798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Minden újdonság a Cisco Webexről

Friss topikok

Címkék

airplay (1) appleairplay (1) apple airplay (1) babblelabs (1) background noise (3) background noise removal (3) blur (1) breakout session (2) breakout sessions (1) cisco (2) cisco webex (17) covid19 (1) custom layout (1) desk camera (1) elearning (1) exchange (1) facebook (1) gmail (1) google (1) grid view (1) háttérzaj (1) háttérzaj csökkentés (2) háttérzaj elnyomás (1) háttérzaj szűrés (4) hibrid rendezvény (1) hibrid tanterem (1) home office (4) hybridwork (3) hybrid esemény (1) ingyenes (1) interaktivitás (1) Interim Simultaneous Interpretation (1) Interpretation (1) layout (1) meeting (1) microsoft (2) microsoftteamsroom (1) miracast (1) msteams (2) ms teams (1) mtr (1) naptár (1) o365 (2) oktatás (2) outlook (1) polling (1) QandA (1) real time translation (1) roombarpro (1) scheduling (2) sharing (1) Simultaneous Interpretation (1) sli.do (1) slido (2) socio (1) stage view (1) stream (1) streaming (1) szervezés (1) tárgyaló (1) távmunka (6) távoktatás (2) translation (1) usb camera (1) videoconference (15) videokonferencia (13) videókonferencia (1) virtuális esemény (2) virtuális oktatás (2) virtual background (1) visszatérés az iskolába (1) webcast (1) webconference (12) webesemény (1) webex (18) webexdesk (1) webexroombar (1) webex desk (1) webex desk camera (1) webex events (5) webex meetings (12) Webex ONE (1) webex room bar (1) webinar (1) webkonferencia (12) webközvetítés (1) wireless sharing (1) work from home (6) world cloud (1) youtube (1) zoom (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása