Minden újdonság a Cisco Webexről

Hírek, újdonságok, tippek és tanácsok a Cisco Webexről

Vezetéknélküli megosztás mindenhogy is
avagy sharing is caring :-)

A Cisco tárgyalótermi eszközöknél évek óta elérhető a vezetéknélküli tartalommegosztás, vagy -vetítés lehetősége, ezt ma legmagasabb fokon a Webex alkalmazás csinálja, ami on-prem és felhős eszközökkel is működik, és a tartalommegosztás mellett kontrollálni is tudja az eszközt. Lehetőség van vele hívást indítani, vagy bontani, hangerőt, képelrendezést állítani. Képernyő vagy csak adott alkalmazás is megosztható, tudja videóra (élőképre) optimalizálni és hangot is visz.

Az alkalmazás nélküli megosztás is lehetséges régóta a https://share.webex.com oldalon keresztül, ez azonban megfelelő böngészőt igényel, sajnos mobil eszközökről nem mindig elérhető választás.

Idén azonban megvalósult a teljes flexibilitás. A Cisco Desk, Room és Board eszközökön elkészüt a Miracast és az Apple AirPlay támogatás. Az AirPlay esetében a protokoll stack-et maga az Apple cég adja, azaz 100% certified és teljes a funkcionalitás, lehet zenét lejátszani, képernyőt tükrözni, vagy kiterjesztett kijelzőként használni, utóbbi megy pl. PowerPoint prezentációs módban is laptoppal és iPad-del is.

A Miracast egyszerűbb, célratörő funkcionalitással rendelkezik, csak a képernyőt viszi, de azt akár 1080p60 felbontással hanggal együtt. Android és Windows gépekről használható, utóbbi esetén lehet kiterjesztett képernyő is.

Pár technikai apróság:

  • az Apple AirPlay-hez a vállalati hálózaton Bonjour szükséges, de mindezt megkönnyítendő az eszköznél lévők Bluetooth-szal is rátalálnak
  • a Miracast használatához az eszköznek LAN-ra kell csatlakoznia, hogy a WiFi interfésze szabad legyen
  • mindkettő esetén egy biztonsági kód beírásával indul csak a használat
  • alapértelmezésben ezek ki vannak kapcsolva, tehát a jó felhasználói élményhez engedélyezni érdemes őket. Az AirPlay támogatás csak ki/be kapcsolható, a Miracast esetén van Manual opció, ahol után a felhasználó a Touch panelen választ.

Sikeres megbeszéléseket kívánok!

Az ünnepre való hangolódáshoz pedig itt a Karácsonyi téma: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://webex.blog.hu/api/trackback/id/tr617997674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Minden újdonság a Cisco Webexről

Friss topikok

Címkék

airplay (1) appleairplay (1) apple airplay (1) babblelabs (1) background noise (3) background noise removal (3) blur (1) breakout session (2) breakout sessions (1) cisco (2) cisco webex (17) covid19 (1) custom layout (1) desk camera (1) elearning (1) exchange (1) facebook (1) gmail (1) google (1) grid view (1) háttérzaj (1) háttérzaj csökkentés (2) háttérzaj elnyomás (1) háttérzaj szűrés (4) hibrid rendezvény (1) hibrid tanterem (1) home office (4) hybridwork (3) hybrid esemény (1) ingyenes (1) interaktivitás (1) Interim Simultaneous Interpretation (1) Interpretation (1) layout (1) meeting (1) microsoft (2) microsoftteamsroom (1) miracast (1) msteams (2) ms teams (1) mtr (1) naptár (1) o365 (2) oktatás (2) outlook (1) polling (1) QandA (1) real time translation (1) roombarpro (1) scheduling (2) sharing (1) Simultaneous Interpretation (1) sli.do (1) slido (2) socio (1) stage view (1) stream (1) streaming (1) szervezés (1) tárgyaló (1) távmunka (6) távoktatás (2) translation (1) usb camera (1) videoconference (15) videokonferencia (13) videókonferencia (1) virtuális esemény (2) virtuális oktatás (2) virtual background (1) visszatérés az iskolába (1) webcast (1) webconference (12) webesemény (1) webex (18) webexdesk (1) webexroombar (1) webex desk (1) webex desk camera (1) webex events (5) webex meetings (12) Webex ONE (1) webex room bar (1) webinar (1) webkonferencia (12) webközvetítés (1) wireless sharing (1) work from home (6) world cloud (1) youtube (1) zoom (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása